Projekttárgy 2024

Projekttárgy 2024


06/03/2024

A Forma és Szerkezet Specializáció 2024 őszén a Projekttárgy keretében feszített szerkezetek modellezését és építését célozza. Idén ősszel is valós méretű installációkat készítünk kezdetben elsősorban analóg, de a technika által már támogatott  kézi technikákkal, majd digitális tervezés és gyártási folyamatok segítségével hozunk létre felületeket. 

A félév során olyan feszített, többször görbült felületeket készítünk, melyek együttese a szigorúan vett geometrikus rendszerből kilépve térbeli formákat generál. A perem mentén történő megfogás, az anyag rugalmassága alapvetően a megszokottól eltérő formákat, mozgatása folyamatosan változó kinetikus szerkezeteket eredményez.   

A félév során megismerkedünk a parametrikus modellezés és alkotás erőtanilag helyes alkalmazásával, valamint vizuális szkriptek segítségével formát adunk a paraméterekkel meghatározható felületeknek.  

A félév végén a digitálisan elkészített installációkat csapatonként megépítjük és egy performansz keretein belül “ leleplezzük” 

A modellek folyamatos léptékváltása elvezet a szobortól az épületig. A felületek vizsgálata közben cél azok későbbi épület léptékű felhasználhatóságának vizsgálata is.